Werkwijze

In 4 juiste stappen naar jouw nieuwe uitdaging

Stap 1: De Persoonlijk Presentatie

Bij Flexitalent streven we naar vaste banen voor onze medewerkers. Direct in vaste dienst middels werving en selectie of na een periode op basis van detacheren. Bij detachering en werving en selectie gaan we niet over één nacht ijs. Daarom heb je eerst een uitgebreid intakegesprek met ons. Zo’n intake is veel meer dan een kennismakingsgesprek. Wij nemen de tijd om je persoonlijk te leren kennen. Flexitalent wil precies weten wat je in je mars hebt, wat je beweegt en wat je ambitie is en waar je naartoe wilt. Uiteindelijk bespreken we ook je wensen en ideeën over jouw toekomstige nieuwe baan. Dit vormt de basis van jouw Persoonlijke Presentatie. Deze presentatie geldt als een ‘richtingwijzer’ voor de stappen die we vervolgens samen zetten voor jouw carrière en hoe wij jou onder de aandacht brengen van werkgevers.

Stap 2: Selecteren van de juiste werkgever

Met jouw uitgebreide presentatie in de hand gaan we op zoek naar een werkgever die 100% bij je past. Daarbij streven we naar een vast dienstverband op korte of lange termijn. Als we een match hebben met een passende werkgever, nemen we direct contact met je op. We peilen je interesse over het bedrijf, functie en arbeids-voorwaarden en plannen bij interesse een sollicitatiegesprek voor je in. Het gesprek bereiden we samen voor.

Stap 3: Solliciteren

Het matchen van jouw wensen en een bestaande vacature is stap twee. Die stap zetten we samen. Aan jou de taak om de derde stap te zetten; een toekomstig werkgever overtuigen dat jouw werkervaring en kwaliteiten perfect aansluiten bij de functie tijdens het sollicitatiegesprek. Na dit gesprek bepalen jij en onze opdrachtgever of er inderdaad sprake is van de ‘ideale match’.

 

Stap 4: Afronding en nazorg

Bij een ‘ideale match’ zijn er een aantal mogelijkheden: je komt op Detacheringbasis, Deta-Vast of Uitzending in dienst bij Flexitalent of je krijgt een dienstverband direct bij onze opdrachtgever. Uiteraard zetten we alle voorwaarden voor je op papier en zullen we deze in overleg met jou opstellen. Naast het overeengekomen salaris heb je ook recht op extra inkomsten, zoals vakantiedagen, vakantiegeld, eventuele winstuitkering, bonussen en dergelijke. Zij maken onderdeel uit van je voorwaarden in het contract. Als je rechtstreeks in dienst komt bij de werkgever, dien je zelf over je arbeidsvoorwaarden te ‘onderhandelen’. Uiteraard zal Flexitalent jou hierbij voorzien van advies.

Aan onze dienstverlening zijn voor werkzoekende geen kosten verbonden. Daarnaast hechten wij veel waarde aan het beschermen van de privacy van werkzoekenden. Lees hier hoe we daar mee omgaan.